Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2014 17:54 - Необикновен светец, необикновено чудо Автор: sourteardrop
Автор: kpm Категория: Поезия   
Прочетен: 397 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
свети Порфирий

image

 

На един грък, живеещ в Австралия и много почитащ стареца Порфирий Кавсокаливит, му се случило нещастие. Единствената му дъщеря заболяла от някакво възпаление и се наложило да бъде приета  в болница. На момичето било направено рентгеново изследване, при което неочаквано се установило липсата на един бъбрек! Това усложнявало лечението и щяло  да има доста сериозни последствия.

 

Бащата крайно разстроен, със сълзи започнал да се моли на свети Порфирий, умолявайки го да помогне на дъщеря му, чието състояние постоянно се влошавало. През нощта старецът се явил на бащата и казал: „Добре, ще направя това, за което се молиш. Момичето ще оздравее”.

Зарадван бащата се втурнал в болницата. Много усилия му коствало да застави лекарите да повторят рентгена. Те го убеждавали да не облъчва напразно детето. Но бащата бил непреклонен. Направили рентгена и установили, че момичето има два бъбрека! Лекарите били изумени, сравнявайки двете снимки.

 

Но състоянието на момичето  се влошило, сега тя въобще не чувствала стомаха си, сякаш това не било нейното тяло. Огорчен бащата се хвърлил към иконите и възмутено казал: „Геронда, аз те молих да изцелиш дъщеря ми, а ти направи така, че и стана по-зле!”

 

Неочаквано той видял при иконите свети Порфирий, който му казал: „Слушай, любезни, как мога да присадя бъбрек на дъщеря ти, без да й сложа упойка? Изчакай няколко часа докато мине анестезията и момичето ще бъде здраво.

 

След като момичето напълно оздравяло, бащата отишъл в Милеси с благодарност  да се помоли на светеца и да съобщи на неговите духовни чада необикновеното чудо.

 

Интересно е да се отбележи, че сам старецът приживе беше не съвсем обичаен, и чудесата му са необичайни. Свети Порфирие, моли Бога за нас!

 

източник: Исихазъм.ру




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kpm
Категория: Регионални
Прочетен: 154982
Постинги: 89
Коментари: 108
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031