Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2014 20:39 - Донецката република: Евреите да се регистрират, иначе – депортация и конфискация Автор: nikikm
Автор: kpm Категория: Туризъм   
Прочетен: 2279 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Донецката република: Евреите да се регистрират, иначе – депортация и конфискация
image

Самообявилата се Донецка народна република иска от евреите в големия областен град в Източна Украйна Донецк да се регистрират заедно с членовете на семействата си и с имотите си под заплахата от депортация и конфискация. Това съобщава информационният сайт "Новости Донбаса", като публикува факсимиле от документ с подобно съдържание, разпространяван в града и се позовава на членове на донецката еврейска общност.

Според тях на 15 април три неизвестни лица с маски тип качулка и със знаме на Руската федерация разлепили в района на Синагогата в града листовки с антисемитско съдържание. Те са подпечатани с печата на Донецката република и подписани от самопровъзгласилия се за "народен губернатор" Денис Пушлин.

Листовките съдържат следното обръщение: "Уважаеми граждани от еврейска националност! Във връзка с това, че лидерите на еврейската общност в Украйна подкрепиха бандеровската хунта в Киев и са враждебно настроени по отношение на православната Донецка република и нейните граждани, Главният щаб на Донецката република постанови:

Всички граждани от еврейска националност над 16-годишна възраст, живеещи на територията на суверенната Донецка република, трябва в срок до 3 май 2014 година да се явят при изпълняващия длъжността комисар по въпросите на националностите в сградата на областната администрация, кабинет 514 за регистрация. Стойността на регистрацията е 50 американски долара.

Носете със себе си парични средства на стойност 50 американски долара за заплащане на регистрацията, паспорт за отбелязване на вероизповеданието, документи за състава на семейството ви, както и правоустановяващи документи за всички принадлежащи ви недвижими имоти и транспортни средства.

В случай на отклоняване от регистрация виновните ще бъдат лишени от гражданство и депортирани в принудителен порядък извън пределите на републиката с конфискация на имуществото."

Достоверността на този документ и съдържащата се в него заплаха не може да бъде доказана. Според цитираните от украинския сайт членове на местната еврейска общност по този начин някой се опитва да ги провокира към конфликт, за да може после да ги обвини в нападение срещу сепаратистите.

Така или иначе тази информация е станала повод за Съвета на църквите и религиозните организации в Донецка област да излезе с официално позиция, в която обвинява привържениците на Донецката народна република в антисемитизъм и ксенофобия и моли органите на властта и правоохранителните органи да обърнат внимание.

"Съветът на църквите и религиозните организация в Донецка област обръща внимание на органите на властта върху зачестилите случаи на отявлена ксенофобия и откровен антисемитизъм от страна на сепаратистките сили от така наречената Донецка народна република, които се проявяват както в разпространените от тази марионетна организация, предприела опит за незаконно узурпиране на властта в Донецка област и позволяваща си да говори от името на всички граждани на района, материали, така и в пряко провокационни действия, което води след себе си страшни последствия от противоправен характер", се казва в изявлението на Съвета на църквите и религиозните организации, която представлява всички религии, изповядвани от хората в областта.

Областната администрация в Донецк бе окупирана от проруски активисти преди няколко дни. От вчера е завладяна и сградата на градския съвет. Направени бяха и опити за овладяване на местната структура на Службата за сигурност на Украйна, нееднократно бяха щурмувани и сградите на прокуратурата и милицията.




Гласувай:
5



1. nagodi62 - Документът е явна фалшивка.
18.04.2014 21:09
Документът е явна фалшивка.
цитирай
2. pesho - Поредния идиотизъм на киевските ...
18.04.2014 23:04
Поредния идиотизъм на киевските олигофрени
цитирай
3. fascindoo - а може да е провокация на местните жидове
19.04.2014 12:53
към непосветената им част от стадото -
хилядолетен трик на световните равини!!!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Току що получих оригиналът на документите от личния ми хакер:
19.04.2014 15:02
Изнесеното в статията не е точно, не са искали депортация, а само да ги изшибват публично за да ги унижат. Кандидатизшибвачите са били с качулки, с автомобили без отличителни знаци и с автомати Калашников.
Има още една подробност - те искат да изшибват и поръчковите блогъри, които хабер от понятие си нямат какво пишат.
Един поздрав от мен за този тип блогъри с тяхното звучене:

https://www.youtube.com/watch?v=AJh4OQrS7Mw
цитирай
5. anonymous1212 - ФЕЙКА
19.04.2014 15:08
откъдето и да го погледнеш!
Аналогичен текст се появи с обръщение и към бизнесмените в Донецк - на същата бланка и със същия печат, само че от тях искат по 70 бакса ( buck) !
http://www.forumdaily.com/wp-content/uploads/2014/04/DNR_nalog_04.2014.jpg

Qui prodes? Qui bono?

Във всеки случай, това не е текст съставен от ГРУ или "Донецката република"" - към днешна дата те нямат интерес от това!

Тогава кой?

Киев, беше и е (сега на семейно ниво, в къщи, всред семейството, всред роднините, а не в министерствата и администрацията, където се мъчат да говорят на украински) най-рускоезичната столица в бившия съюз, след Москва.

Очевидно е измислен от човек близък до Съюз на Българските Учители, четящ в оригинал братя Стругацки, от където буквално са взети идеите за двете листовки.

Да драматурга на двата текста чете братя Стругацки в оригинал!

Аркадий и Борис Стругацкие "Жиды города Питера" (1990 г.)

http://www.lib.ru/STRUGACKIE/vidypitera.txt

Четете почти буквално цитираното в листовките:
Първи фрагмент - за евреите търсете по "Кирсанов (отбирает у жены листок). Позволь"
Втори фрагмент - за богаташите търсете по "Зоя сергеевна. Дай сюда... (отбирает у мужа бумажку и читает вслух. ) "богачи города питера!.. "


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kpm
Категория: Регионални
Прочетен: 155033
Постинги: 89
Коментари: 108
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031