Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2014 21:32 - Kюриосити откри скулптура на марсианец Автор: snaiper-bg
Автор: kpm Категория: Туризъм   
Прочетен: 3933 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Марсоходът „Кюриосити” /Любопитство/ изпрати снимка от Червената планета, на която се вижда лице, изсечено в камък. Това е най-новата “хуманоидна” находка на повърхността на нашия космически съсед.

Късметът спохожда изследователя на Марс – Скот Уоринг (Scott Waring) – уфоблогър, както сам се нарича. Преди дни той различи тайнствения огън на Марс, снимката на който обиколи света. А сега видя марсианец. Разбира се – не жив, а във вид на скулптура. На снимката, изпратена на Земята през февруари 2014 г. може да се различи половината от глава, изсечена в камък. Към марсохода тя е обърната с лице.

imageОстанки от скулптурата – снимката е на НАСА

Ентусиасти от сорта на Уоринг „въстановиха” главата, отразявайки огледално съхранената половина. Така са получили цяло лице. Логично е да се предположи, че именно така са изглеждали марсианците.

Според земните представи марсианецът от скулптурата не е красавец. Изглежда възрастен. Чертите на лицето му са волеви. Черепът е удължен нагоре / б. ред.: подобно на някои египетски владетели, увековечени в невероятните стенописи/. Той е увенчан с някаква висока конструкция. Но какво означава или символизира – никой не може да предположи. Устата е някак странна – сякаш марсианецът има четири зъба. imageОгледалната въстановка на лицето. Снимката е на Scott Waring

Най-вероятно тази скулптура е на някакъв местен уважаван деец, не е изключено и да е надгробен паметник, предполагат изследователите.

Марсианците май са били доста различни

Тази скулптура на възрастен марсианец не е първата, заснета на Червената планета. Преди пет години предшественикът на „Кюриосити” – марсианският робот „Спирит”, който тогава се намираше в кратера Гусев , направи удивителни панорамни снимки.

 

Скоро на снимка, качена в официалния сайт на НАСА, бе различена подробност, която се превърна в световна сензация. А именно – открита бе женска фигурка – на марсианка, както логично тутакси всички я кръстиха.image
Знаменитата марсианка от кратера Гусев. Снимката е на НАСА.

Неизвестно защо НАСА публикува снимката на марсианката няколко месеца по-късно от получаването й. Свободният достъп до нея бе даден през януари 2008 г. От тогава насам светът спори дали фигурата е издялана от скулптор или камък под влияние на природата е придобил такава вълнуваща за земните хора форма.

Друга една снимка, направена от „Спирит” в същия този кратер Гусев, демонстрира още по-монументално творчество. Отново се вижда глава. Тук дори не е необходимо човек да си фантазира, за да я забележи. Тя се търкаля на повърхността на Марс сякаш откъртила се от някакво архитектурно съоръжение. И има далечно портретно сходство със скулптурните изображения на индианците маи.

Чертите на лицето на марсианеца, заснети от „Любопитство” обаче явно са други. Възможно е на Червената планета да са живели хуманоиди от различни видове и раси?…
imageГлава на марсиански „индианец” и неговата счупена чиния. Снимката е на НАСА и на Джоузеф Скипър

Изображението на индиаския мая на Марс бе открито от Маркус Йохансен от Хамбург – Германия. А недалеч от нея той видя половинка от марсианска чиния /не летяща/. Какво ли са похапвали там. И кога е било това?..

Източни КР





Гласувай:
7



1. raders - Това са марсиански прабългари, бе ...
07.05.2014 21:46
Това са марсиански прабългари, бе момче. Не си ли личи?
"... Вие, мъже атиняни, считате ветровете за богове и плашилата за хора, а аз - боговете за ветрове и хората за плашила"
Костас Варналис - "Апология на Сократ"
цитирай
2. анонимен - Интересно. :)
09.05.2014 20:48
Интересно. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kpm
Категория: Регионални
Прочетен: 155931
Постинги: 89
Коментари: 108
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930